Höstnyheter i SL-trafiken

På måndag 18 augusti återgår SL-trafiken till normaltidtabell. Nytt för i år är bland annat förstärkt trafik i tunnelbanan och att Tvärbanan får ytterligare en hållplats ­när Solna station öppnar.

Den 18 augusti öppnar Tvärbanan igen efter sommarens avstängning. I samband med trafikstarten öppnar också den nya hållplatsen Solna station, med endast några minuters promenad för anslutning till pendeltågen.

Utbyggnaden av den nya Solnagrenen startade hösten 2009. Sträckan är 6,7 kilometer lång, med tre broar och tre tunnlar samt åtta nya hållplatser. Trafiken mellan Alvik och Solna centrum startade den 28 oktober 2013 och nu är alltså den sista sträckan fram till Solna station färdig.

Under sommaren har det gjorts arbeten för en effektivare och stabilare trafik både på Tvärbanans gamla sträckning från Alvik till Sickla udde, och på den nya sträckan mellan Alvik och Solna station. Nu kan Tvärbanans Solnagren trafikeras med 10-minuterstrafik i stället som för tidigare med 15-minuterstrafik.

Förstärkt trafik i tunnelbanan

På Grön och Röd linje utökas tidtabellen med fler avgångar i morgonrusningen. På Grön linje utökas också trafiken på eftermiddagarna med fler avgångar. Nattrafiken på helgerna förstärks genom att Röd och Grön Linje trafikeras med långa tåg hela fredags- och lördagsnätterna.

På Blå linje förstärks trafiken genom att långa tåg körs ända fram till 21.30 på vardagarna.