Nya biljettregler på Djurgårdsfärjan

Från måndag den 16 juni ingår Djurgårdsfärjan i SL-trafikens zon A. Det innebär att även reskassan och SL:s zonbiljetter gäller för resa med färjan.

Djurgårdsfärjan är en färjelinje som går mellan Slussen, Skeppsholmen och Djurgården. Du kan sedan tidigare använda alla SL:s periodbiljetter för resa med färjan. Alla SL-biljetter som gäller för resa i zon A, pappersbiljetter, sms-biljetter och reskassan fungerar från och med den 16 juni för resa med färjan.

Samma biljett för båt, buss och tåg

Det blir enklare för dig som byter från tunnelbana, spårvagn, buss eller annan SL-båt till Djurgårdsfärjan. Du kan använda samma biljett hela vägen. På Djurgården finns nu också automatspärrar så att du kan passera med ditt SL Accesskort, oavsett om du har en periodbiljett eller reskassa på kortet.

Så köper du biljett

Reskassan gäller på färjan från den 16 juni. Se till att du har resa inom en zon som standardresa eller ändra i biljettautomaten vid färjelägena eller i biljettkioskerna. Har du gruppbiljett med reskassa går du till biljettkioskerna.

Köper du din enkelbiljett i färjans biljettkiosker vid Slussen och på Djurgården kostar biljetten lika mycket som i en tunnelbanespärr, 44 kronor för helt pris och 28 kronor för reducerat.

Du kan köpa SL Accesskort, fylla på din reskassa, köpa periodbiljetter och enstaka zonbiljetter i färjans biljettkiosker vid Slussen och på Djurgården.

Frågor eller synpunkter?

I och med att Djurgårdsfärjan från den 16 juni ingår i SL-trafiken är det i första hand till SL:s kundtjänst du vänder dig med frågor och synpunkter. Du kan ringa dit på 08 - 600 10 00 och de svarar dygnet runt. Waxholmsbolagets biljetter kommer inte att gälla på Djurgårdsfärjan men har du köpt ett 30-dagarskort eller Båtluffarkort från Waxholmsbolaget innan 16 juni gäller det giltighetstiden ut.